Evere stapt in parkeeragentschap

© PhotoNews
| Evere stapt in het agentschap.

Ook Evere draagt het beheer van het parkeren in de gemeente over aan het gewestelijk parkeeragentschap. Het is daarmee nog maar de zevende van de negentien Brusselse gemeenten.

De overdracht betekent dat het gewestelijk parkeeragentschap parking.brussels de rol van de nv Rauwers overneemt. Inwoners zullen niet zoveel merken van de overgang, meldt het agentschap in een communiqué.

Parking.brussels maakt zich sterk dat de inwoners van Evere op termijn zullen genieten van een eenvoudiger parkeerbeleid, dat ook beter afgestemd is op de parkeerreglementen in omliggende gemeenten.

Evere is de eerste gemeente van het noordoosten van het gewest die zich aansluit. In het noordwesten is er al een aaneensluitende zone van aangesloten gemeenten, waar de harmonisatie van het parkeerbeleid al is doorgevoerd, zegt parking.brussels.

Het idee van het parkeeragentschap werd al in 2003 gelanceerd. Het agentschap moest oorspronkelijk niet enkel voor een eenvormig prijsbeleid zorgen, maar ook hét instrument zijn om de autodruk in het gewest te verminderen. Daarvoor moesten hoge prijzen in het centrum en lagere in de rand zorgen, in combinatie met een beperking van het aantal parkeerplaatsen.

In de loop der jaren verwaterde de ambitie van het gewestelijk parkeerbeleid en –agentschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?