Fietsbrigade voor politiezone Marlow: 'Transportmodi evolueren dus wij ook'

© PhotoNews
| Fietsbrigade van de lokale Brusselse politie.

De politiezone Marlow (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem) zal tegen het voorjaar van 2020 een fietsbrigade hebben. Dat bevestigt Ukkels burgemeester Boris Dilliès aan BRUZZ. "De transportmodi evolueren, dus doet onze politie dat ook."

Eerder deze maand heeft de politieraad van de zone Marlow het kader goedgekeurd dat de aanstelling van negen nieuwe agenten mogelijk maakt. Dat zegt burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR).

"De bedoeling is dat we negen fietsagenten aanstellen. Tegen volgend voorjaar zou die fietsbrigade in actie moeten treden", zegt Dilliès. Vorig jaar maakte de Brusselse regering 1,2 miljoen vrij voor de uitbouw of versterking van de Brusselse fietsbrigades. Toenmalig staatssecretaris Bianca Debaets lanceerde daarvoor een projectoproep. De politiezone Marlow ging daar toen niet op in.

"Ik stond altijd achter een fietsbrigade en de korpschef, Michel Deraedemaeker, steunt dit project helemaal. Het enthousiasme is groot", verzekert Dilliès nu. "De transportmodi evolueren en de politie doet dat ook."

'Efficiënt'

De komende maanden moet het project nog concreter worden. "Het project ligt op tafel", bevestigt woordvoerder van de politiezone Philip Vanhees. "De agenten zullen elektrische fietsen krijgen", weet de Ukkelse burgemeester al te vertellen.

"Op die manier zullen de agenten sneller kunnen reageren. Qua oppervlakte is dit een grote politiezone en de fietsbrigade moet efficiënt zijn", zegt Dilliès nog. "De fietsagenten zullen kijken naar de veiligheid van fietsers en zullen gebruikers van elektrische steps aanspreken. Verder zullen we de fietsagenten inzetten bij evenementen, waar ze efficiënter zullen zijn dan agenten die zich te voet of met de wagen verplaatsen. De fietsbrigade zal ook sluikstorten controleren."

Momenteel tellen vier Brusselse politiezones een fietsbrigade. Als de politiezone Marlow een fietsbrigade heeft, zal alleen de politiezone Zuid niet over een fietsbrigade beschikken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?