Fietser getuigt nadat aanrijder vluchtmisdrijf pleegt: 'Onmenselijke reactie'

Denis Skrijelj, voor het ongeval, met zijn dochter. "Het is belangrijk dat er een krachtig signaal wordt gegeven. Ik werd gekwetst achtergelaten. Ik ben nog steeds onder de indruk van de onmenselijke reactie van de motorrijder.”

Fietser Denis Skrijelj is woensdagavond aangereden door een scooter in de buurt van de Nationale Bank. Toen de fietser om hulp riep, reed de scooterrijder weg. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, maar liep geen zware verwondingen op. “Ik ben nog steeds onder de indruk van de onmenselijke reactie van de motorrijder.”

Het is 23 uur wanneer Denis Skrijelj na het werk naar huis fietst op de Keizerinlaan, en op enkele meters van de Nationale Bank wordt gegrepen door een scooter die achter hem reed. “De baan is daar breed. De scooterrijder moet me opzettelijk hebben aangereden”, vertelt Denis. “Ik werd enkele meters meegesleurd. De scooterrijder kwam verderop ten val.”

De fietser riep meteen om hulp. “Maar de scooterrijder stond op en reed gewoon weg”, aldus Denis. Twee voorbijgangers schoten de fietser uiteindelijk te hulp. Zij belden de hulpdiensten. “Ik was in shock. Ik wilde zelf naar de politie fietsen, maar dat ging niet. Terwijl ik daar lag, bleef ik de nummerplaat van de motor herhalen, zodat ik die niet zou vergeten. De twee voorbijgangers die me hebben geholpen ben ik ontzettend dankbaar.”

De politie trof de scooterbestuurder dezelfde avond aan. "Volgens zijn verklaring was hij niet ter plaatse gebleven omdat de fietser gezegd zou hebben dat dat niet nodig was", klinkt het.

Denis werd met een ziekenwagen naar het Sint-Pietersziekenhuis gebracht, waar hij onder de scanner ging. “Ik houd er gelukkig geen zware gevolgen aan over. Mijn been is opgezwollen, maar ik heb niets gebroken”, zegt de fietser.

‘Meer agressiviteit’

Hij wil niet anoniem, maar met naam en toenaam getuigen. “Omdat het belangrijk is dat er een krachtig signaal wordt gegeven. Ik werd gekwetst achtergelaten. Ik ben nog steeds onder de indruk van de onmenselijke reactie van de motorrijder.”

Het slachtoffer van het ongeval benadrukt dat hij een ervaren fietser is en nog nooit een ongeval heeft gehad. “Ik stop voor iedereen en haast me nooit”, aldus Denis Skrijelj. Volgens hem zijn er de laatste tijd steeds meer agressieve, sterke weggebruikers in Brussel. “Er zijn ook veel beleefde autobestuurders, maar ik heb de indruk dat er de laatste weken meer agressiviteit is. Sommigen denken dat fietsers geen plaats hebben op de openbare weg in Brussel, en zij worden opgejut door uitspraken van sommige politici in groepen op sociale media.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?