Fietsersbond vraagt veilige fietssnelweg tussen Aalst en Brussel

© Gemeente Asse
| De fietssnelweg tussen Asse en Brussel.

De Fietsersbond hoopt dat de volgende Vlaamse regering sneller werk maakt van de geplande fietssnelwegen tussen Aalst en Brussel. Om die eis onder de aandacht te brengen maakten fietsers zondag een tochtje via twee verschillende routes. "De plannen zijn er wel, maar de uitvoering laat op zich wachten."

De lokale afdelingen van de Fietsersbond organiseerde een begeleide fietstocht langs hun ideale route. Vanuit Aalst naar Brussel langs de F220 en F212 (via Affligem, vanaf Asse langs de spoorweg) en terug langs de F2 (spoorweg Aalst-Brussel via Dilbeek en Ternat). "We willen in aanloop naar de verkiezingen benadrukken dat goede fietsinfrastructuur echt noodzakelijk is", zegt Marleen Stallaerts van de Fietsersbond.

De afstand tussen Aalst en Brussel centrum is slechts 27 kilometer en dus is er volgens de bond veel potentieel. Er werden ook al fietssnelwegen aangelegd, maar de verschillende knooppunten zijn nog niet allemaal met elkaar verbonden tot in Aalst. "Het gaat enorm traag vooruit. Er gebeurden al een paar aanpassingen, maar er blijft toch nog een groot deel te verwezenlijken."

"Het pendelverkeer richting Brussel blijft alsmaar toenemen", vult Stallaerts aan in de krant Het Laatste Nieuws. "Daarnaast is er ook een stijging van het aantal elektrische fietsen en speed pedelecs en daar zijn de huidige routes niet op aangepast. Een snelle weg met overgangen waar geen autoverkeer is, zijn nodig om door te kunnen fietsen op een veilige manier."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?