Flitspalen op Lambermontlaan nog steeds defect

© PhotoNews
| Snelheidscontrole met flitspalen in Brussel.

13 van de 95 vaste flitspalen in het Brussels Gewest zijn nog steeds stuk, vaak omdat de meetlussen of het wegdek beschadigd zijn. Ook de snelheidscamera’s op de intussen beruchte Lambermontlaan werken niet. Er zijn wel oplossingen in de maak.

Begin april las je bij BRUZZ dat 27 flitspalen op het Brussels grondgebied buiten werking waren. Sindsdien zijn er veertien hersteld. De dertien overgebleven camera’s kampen meestal met hetzelfde probleem. De lussen onder het wegdek die de snelheid van het autoverkeer moeten meten zijn beschadigd, bijvoorbeeld doordat het autoverkeer de weg uitsleet.

Opvallend is dat de vijf camera’s op de Lambermontlaan nog steeds niet werken. Die belangrijke Brusselse verkeersas is intussen vooral berucht voor zijn ongevallen. “Brussel Mobiliteit wacht op uitvoering van herstellingswerken”, zegt minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) na een vraag van Arnaud Verstraete (Groen) in de commissie Mobiliteit.

Asfaltwerken

Ook de camera’s op de Mettewielaan en de Keizer Karellaan werken niet door werken van Vivaqua. Zodra die afgerond zijn, kan het asfalt heraangelegd worden en worden de flitspalen opnieuw actief. Wegdekwerken op de Kroonlaan, de Emile Vanderveldelaan, de Louis Schmidtlaan en aan de Anderlechtsepoort zullen langer op zich laten wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?