Flixbus gaat Eurolines kopen

De ene internationale busmaatschappij slokt de andere op. Het Duitse Flixbus start exclusieve onderhandelingen met de Franse Transdev Group om Eurolines te kopen.

Zowel Eurolines als Flixbus bedienen Brussel met hun internationale busdiensten. Nu meldt Flixbus dat het exclusieve onderhandelingen opstart met Transdev Group om concurrent Eurolines te kopen, zo schrijft De Tijd.

Het netwerk van Eurolines strekt zich uit over 25 landen. In Frankrijk bestaat het ook onder de naam Isilines. Flixbus is operationeel in 28 landen en is ook in Brussel de grootste.

Voor Transdev Group past de verkoop van Eurolines in de bedrijfsstrategie. “De concurrentie met andere internationale busmaatschappijen is stevig,” klonkt het eerder al in het Franse Les Echos. Transdev Group wil nu meer focussen op transport voor bedrijven of lokaal openbaar vervoer.

Intercitybussen

Een nieuw internationaal busstation staat gepland aan Erasmus. Interstedelijke private bussen voeren steeds meer mensen voor een prikje vanuit en naar Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?