Flixbus mikt dit jaar op 2 miljoen klanten in België

© Arthur Kamminga via Twitter.
| Het Noordstation is een belangrijk knooppunt in het Europees netwerk van Flixbus.

Het Duitse Flixbus hoopt dit jaar 2 miljoen klanten te vervoeren op zijn buslijnen die België doorkruisen. Dat zijn er 700.000 meer dan vorig jaar, maar de maatschappij gaat zijn aanbod dan ook fors uitbreiden. Reizigers kunnen voortaan ook binnenlandse trajecten afleggen met Flixbus, bijvoorbeeld tussen Oostende en Brussel of Antwerpen en Luik.

De groene bussen van Flixbus rijden al drie jaar in België. Tot nu toe werden enkel tickets verkocht voor internationale routes, bijvoorbeeld van Gent naar Parijs of Amsterdam, maar voortaan zijn er ook tickets voor binnenlandse trajecten op die internationale routes. Vanaf eind april kan worden gereisd op een twintigtal binnenlandse trajecten tussen grote steden: bijvoorbeeld Antwerpen-Brussel, Oostende-Brussel, Gent-Hasselt, Gent-Leuven of Brussel-Luik. De verbinding tussen Brussel en Antwerpen is nu al beschikbaar.

De lancering van de binnenlandse routes valt samen met een uitbreiding van het internationale aanbod in België volgende maand. De nadruk ligt op verbindingen naar Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De routes Brussel-Amsterdam en Brussel-Parijs zijn nu al bij de succesvolste verbindingen in het hele Flixbus netwerk, zegt het bedrijf. Van de Belgische klanten zou 75 procent jonger zijn dan 35 jaar.

'Vlaamse bedrijven profiteren mee'

Het Duitse bedrijf benadrukt dat de Belgische economie er wel bij vaart. Niet alleen komen er extra toeristen met de bussen, ook twee Vlaamse bedrijven profiteren mee. Staf Cars uit Lommel voert de ritten uit. Dat bedrijf bestelde onlangs twee nieuwe dubbeldekkersbussen bij busbouwer Van Hool, wat bijdraagt tot de werkgelegenheid in dat bedrijf. De marketing en de ticketverkoop doet Flixbus wel zelf.

Intercitybussen

Een nieuw internationaal busstation staat gepland aan Erasmus. Interstedelijke private bussen voeren steeds meer mensen voor een prikje vanuit en naar Brussel.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?