Geen grote problemen maar wel vertragingen bij NMBS en De Lijn

© Ivan Put
| Een bus van de Vlaamse openbaar vervoersmaatschappij De Lijn in de Vlaamse Rand.

De stevige winterprik heeft nog niet geleid tot grote problemen voor de treinen van de NMBS en de bussen en trams van De Lijn. Reizigers moeten wel rekening houden met vertragingen.

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn maakt gewag van een "lichte verstoring" door het winterweer. "Onze trams en bussen ondervinden vandaag hinder door de stevige winterprik. In heel Vlaanderen wordt met een lichte vertraging gereden", klinkt het op de microblogsite Twitter. Maar alle lijnen worden wel bediend.

De grootste problemen zijn er in Antwerpen, preciseert woordvoerster Karen Van der Sype. Daar hebben de trams en bussen aanzienlijke vertragingen "door steeds weer vastvriezende onderdelen".

Winterplan

Spoorwegmaatschappij NMBS waarschuwt op Twitter dat "door de slechte weersomstandigheden verstoringen mogelijk zijn op het volledige net". Woordvoerder Bart Crols preciseert dat er voorlopig nog geen echt grote problemen zijn. Alle lijnen zijn operationeel. De treinen rijden dus overal, maar dat kan wel met vertraging zijn.

Het winterplan op het spoor is geactiveerd, zo meldde spoornetbeheerder Infrabel eerder al. Dat houdt in dat tientallen mobiele interventieploegen stand-by staan, en dat de wisselverwarming is geactiveerd. De voorbije maanden werd al preventief gecontroleerd, en werden in de werkplaatsen voldoende voorraden aan zand, zout en antivriesproducten opgeslagen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?