© pierreh (via Twitter)

Gezien: betonblokken beschermen fietsers in centrum

© BRUZZ
24/01/2019

“Ik weet niet wie ik moet bedanken, maar kusjes voor iedereen,” schrijft een Brusselse fietser op Twitter. Hij verheugt zich over de betonblokken die een fietspad op de Zwarte Lieve Vrouwestraat afschermen. Door de werken op de site van Parking 58 was er in één richting een gevaarlijke situatie ontstaan voor fietsers.

In de Zwarte Lieve Vrouwestraat is het gemarkeerde fietspad in de richting van de Kaaienwijk gesneuveld door de bouw van het nieuw administratief centrum van de Stad Brussel, op de site van Parking 58. Daardoor was het gevaarlijk geworden voor fietsers om in die richting te fietsen.

“Bovendien merkten we enkele weken geleden op dat chauffeurs hun auto parkeerden op de plek die voorbehouden was voor fietsers,” legt Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) uit.

“Ik kreeg er verschillende klachten over van buurtbewoners en heb dan aan de aannemer gevraagd om de ruimte voor de fiets te vrijwaren met betonblokken. Dat is bovendien wettelijk verplicht, bij elke werf moet er voldoende ruimte voorbehouden worden voor fietsers en voetgangers.”

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Mobiliteit, Gezien, fiets , Bart Dhondt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie