Gezien: Brusselaars verven eigen zebrapad

© Burgercollectief 1000/0, via Facebook
| Het geïmproviseerde zebrapad kwam er op de locatie waar eind 2017 nog een 83-jarige man aangereden werd.

Gewapend met enkele spuitbussen witte verf brachten enkele Brusselaars zelf een zebrapad aan op de Masuistraat. Onwettelijk en strafbaar, aldus de politie.

In de Masuistraat werd eind 2017 nog een 83-jarige man aangereden toen hij er de straat overstak naar de moskee. Bezorgde Brusselaars namen het heft in eigen handen, en brachten met enkele spuitbussen witte verf zelf een zebrapad aan op de locatie.

"De gemeente Brussel heeft tot op vandaag geen enkele maatregel genomen, hoewel er sindsdien nog meerdere ongevallen gebeurden in deze levensgevaarlijke straat", schrijft burgercollectief 1000/0 op zijn Facebookpagina. Dat voert - naar het voorbeeld van de Schaarbeekse variant 1030/0 - actie voor meer verkeersveiligheid in de hoofdstad.

Navraag bij de politie leert dat het geïmproviseerde zebrapad verre van legaal is. Enkel de bevoegde overheid - in casu de Stad Brussel - kan een zebrapad laten aanleggen. Sterker nog: burgers die op eigen initiatief een zebrapad verven, begaan een strafbaar feit.

Of er op termijn ook een écht zebrapad op de locatie komt, is niet gekend. Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) was niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?