| 'Fietspad' op de heraangelegde Ravensteinstraat.

Gezien: 'fietspad' Ravensteinstraat doorkruist wegmarkeringen

TRO
© BRUZZ
07/06/2019
Updated: 07/06/2019 12.44u

De Ravensteinstraat kreeg onlangs nieuw asfalt vanwege de passage van de Tour de France begin juli. Over de markeringen van het 'fietspad' lijkt weinig overleg geweest te zijn.

Net als de oplapwerken op het Koningsplein, kreeg ook de Ravensteinstraat recent een verse laag asfalt in verband met de passage van de Tourkaravaan op 6 en 7 juli. Els Wauters, woordvoerster van Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) zei eerder aan BRUZZ: "De werken waren sowieso nodig en gepland, maar zijn nu versneld uitgevoerd voor de start van de Tour."

Maar het lijkt erop dat de versnelde werken niet per se tot een meer doordachte uitvoering hebben geleid. Het 'fietspad' dat aan de zijde van Bozar ligt, wordt ter hoogte van de werken voor het nieuwe BNP-gebouw gehinderd en enorm versmald. Dat hield de aanbrenger van de wegmarkeringen niet tegen gewoon in de berm verder te schilderen.

Even verderop wordt de situatie nog vreemder, want de getekende fietsen die een fietspad moeten aanduiden, lopen dwars door de strepen die een nieuw rijvak moeten aangeven.

Els Wauters geeft aan dat het niet om een echt fietspad gaat: "De aannemer heeft de plannen verkeerd geïnterpreteerd. We gaan nu onmiddellijk aan de slag om een oplossing te vinden waarbij de rechten en veiligheid van de fietser prioriteit zijn."

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Gezien , Brussels Grand Départ , ravensteinstraat , Tour de France , Le Grand Départ , fietspad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni