Gezien: Schaarbeekse Azalealaan afgesloten voor woonerf

© SvG / BRUZZ
| Twee fikse bloembakken maken doorgaand verkeer onmogelijk.

Een hekwerk en een paar robuuste bloembakken maken duidelijk dat de auto op de Schaarbeekse Azealaan niet langer welkom is. De gemeente heeft de weg omgevormd tot woonerf zodat voetgangers en fietsers elkaar op veilige afstand kunnen passeren.

Om joggers en wandelaars in het populaire Josaphatpark in coronatijden meer ruimte te gunnen, kondigde de gemeente Schaarbeek eerder al een joggingparcours rondom het park aan. Dat zou langs de Azalea-, Van Vollenhoven-, Louis Bertrand-, Lambermont-, Chazal- en Eisenhowerlaan lopen.

Maar op de Azalealaan is het voetpad erg smal. Daarom besliste het college de straat om te vormen tot woonerf. De snelheid wordt er dus beperkt tot 20 kilometer per uur, en voetgangers mogen over de volledige breedte van de straat wandelen.

De toegang voor auto’s is vanaf de rotonde aan de Mast van Lalaing geblokkeerd door bloembakken. Zo wordt doorgaand verkeer onmogelijk. Maar plaatselijk verkeer en parkeren zijn wel nog toegelaten.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?