Gezien: wildparkeerders drummen voor voetgangerszone

© Tom Bonte
| Ortsstraat by night: allemaal auto's.

Sinds de invoering van de voetgangerszone is de Ortsstraat ook een hotspot voor wildparkeerders. “En het wordt alsmaar erger”, zegt de directeur van de Beursschouwburg.

Vorige week hadden we het hier nog over de massa aan wildparkings in de stad. Eentje die we toen niet fotografeerden, werd door Tom Bonte, de directeur van de Beursschouwburg, op de gevoelige plaat vastgelegd.

Op het beeld zien we achttien geparkeerde auto’s over de hele breedte van de Ortsstraat. De vehikels staan zo compact geparkeerd dat de voorste rijen onmogelijk weg kunnen.

1507 ABC Tom Bonte

“Ik vermoed dan ook dat het om een georganiseerde vorm van wildparkeren gaat”, zegt Bonte. “Mogelijk zit het Marriott Hotel daar voor iets tussen. In elk geval is het een lastig en merkwaardig tafereel. Het heeft iets van vliegen die aan het raam kleven en naar buiten willen, waarbij ‘buiten’ hier de voetgangerszone is."

Bonte ziet al wildparkeerders voor zijn theater sinds de invoering van de voorlopige voetgangerszone in 2015. Geleidelijk wordt de situatie echter erger. De bewoners en gebruikers van de Ortsstraat zien voor hun deur niet enkel privé-auto’s, maar ook heel wat taxi’s die de straat proberen in- of uit maneuvreren.

Bonte contacteerde zowel het Gewest als de politie over het probleem. Het Gewest liet de taxistand wat verplaatsen in de straat. De politie reageerde niet.

Ook BRUZZ kreeg de woordvoerder van de politie maandagnamiddag niet te pakken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?