Gladde perrons aan tramhaltes: MIVB en Gewest wijzen naar elkaar

© Filip De Rycke
| Tramhalte Broustin in Jette lag er woensdagmorgen gevaarlijk glad bij.

Welke instantie moet de perrons van bus- en tramhaltes ijsvrij maken? Vervoersmaatschappij MIVB en gewestadministratie Brussel Mobiliteit wijzen naar elkaar na enkele klachten van gebruikers op sociale media.

Op de sneeuwval van de voorbije dagen was vrij goed geanticipeerd, maar de combinatie van sneeuwresten, smeltwater en nachtvorst zorgde woensdagochtend toch voor onveilige situaties op sommige voet- en fietspaden, maar ook aan heel wat tram- en bushaltes. Alerte reizigers, onder wie ook BRUZZ-journalist Filip De Rycke, kaartten het probleem aan via Twitter.

De MIVB reageerde dat de perrons van bovengrondse haltes sneeuwvrij gemaakt moeten worden door de wegbeheerder. Dat is ofwel de gemeente in kwestie, ofwel Brussel Mobiliteit als het gaat om een gewestweg. De vervoersmaatschappij ontfermt zich enkel over de toegangen tot metrostations.

Brussel Mobiliteit antwoordde in eerste instantie dat de MIVB verantwoordelijk is voor alle haltes, maar nuanceerde dat even later. "De diensten van de MIVB en Brussel Mobiliteit werken samen om het probleem op te lossen", klonk het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?