Gloednieuwe tram 10 gebruiksklaar in herfst 2024

CD
© BRUZZ
15/11/2023

Twee derde van de sporen is al gelegd op het nieuwe traject van tramlijn 10. Tegen de herfst van 2024 zal de gloednieuwe tramlijn een snelle, rechtstreekse verbinding vormen tussen het Militair Hospitaal van Neder-Over-Heembeek en het centrum van Brussel. Dat meldt de MIVB in een persbericht.

De werken van toekomstige tramlijn 10 in Neder-Over-Heembeek startten in april 2022 met de nutsvoorzieningen. Begin dit jaar is de MIVB begonnen met de aanleg van de sporen. Ondertussen is twee derde van de sporen gelegd op het stuk tussen Heembeek en het Militair Hospitaal. De werken op Vekemans-, Ransbeek- en Bruynstraat zijn voltooid. De aanleg van de sporen wordt voortgezet op de Tyraslaan, de Groenweg en de Heembeekstraat.

In 2024 zal de MIVB de werken aan de Tyraslaan en de Vuurkruisenlaan voltooid hebben. Voor de zomer moeten de werken afgerond zijn en zullen de eerste trams de nieuwe lijn kunnen testen zonder reizigers. In het najaar van 2024 zullen die aan boord kunnen stappen.

Traject

De nieuwe lijn is ongeveer 5 kilometer lang en zal worden geënt op de bestaande verbinding tussen Rogier en Heembeek en zal doorlopen tot aan het Militair Hospitaal.

De tram zal door de Heembeekstraat, de François Vekemansstraat en de Groenweg rijden, via het Nelson Mandelastadion, de Ransbeekstraat, de Tyraslaan en de Bruynstraat. Er komen tien nieuwe haltes: het nieuwe overstappunt Heembeek, Anker, Zavelput, Peter Benoit, Groenweg, Nelson Mandela, Trassersweg, Antoon Van Oss, Mercator en het eindpunt Militair Hospitaal.

Tram 10 zal aansluiten op tram 7, bus 47 (die een groot deel van het traject van de huidige bus 57 zal overnemen), 53, 56, treinen, trams en bussen aan het Noordstation, evenals metro 2-6 en vele andere lijnen aan Rogier, waaronder tram 4.

20231115_Tramlijn 10

"Tram 10 zal binnenkort niet alleen verschillende wijken te ontsluiten", zegt minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen), "de lijn zal ook zorgen voor veel betere verbindingen tussen het zuiden en het noorden van het Gewest."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Mobiliteit , tram 10

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni