Groen voert actie tegen verbreding van Brusselse ring

RF
© Belga - BRUZZ
02/06/2021

De partij Groen heeft woensdag in Wemmel actie gevoerd tegen de verbreding van de Ring rond Brussel. De Vlaamse regering heeft recent drie scenario's voorgesteld om de ring aan te pakken: in elk van die scenario's zit een verbreding op bepaalde plaatsen ingekapseld. "Dat is niet de oplossing voor de verkeersknoop rond Brussel", zeggen Groen-parlementsleden Stijn Bex en Arnaud Verstraete.

De partij Groen heeft woensdag in Wemmel actie gevoerd tegen de verbreding van de ring rond Brussel. De Vlaamse regering heeft recent drie scenario's voorgesteld om de ring aan te pakken: in elk van die scenario's zit een verbreding op bepaalde plaatsen ingekapseld. "Dat is niet de oplossing voor de verkeersknoop rond Brussel", zeggen Groen-parlementsleden Stijn Bex en Arnaud Verstraete. "Een bredere ring zal op termijn gewoon meer autoverkeer aantrekken."

De actie vond plaats op de brug van de Panoramastraat in Wemmel, waar de ring volgens de plannen van drie naar vijf rijstroken per rijrichting zou gaan. Groen roept mensen op hun mening en bezwaren te geven over de drie scenario's. Dat kan nog tot 23 juli via een online bevraging.

Dat de ring moet aangepakt worden, daar is Groen het mee eens. Maar dat kan ook zonder extra beton, vindt de partij. "Extra rijstroken vullen zich op termijn met extra verkeer. Als de Vlaamse regering echt werk wil maken van een modal shift en de alternatieven voor de wagen aantrekkelijker wil maken, stuurt ze deze plannen terug naar de tekentafel", zegt Vlaams parlementslid Stijn Bex.

Extra rijstroken zouden volgens de twee parlementsleden bovendien nadelig zijn voor de luchtkwaliteit. "Jaarlijks sterven duizenden mensen door luchtvervuiling", stelt Verstraete. "Een verbreding van de ring zal de situatie alleen maar doen verslechteren."

De partij stelt een alternatief scenario voor de Brusselse ring voor, zonder extra rijstroken en met een slimme kilometerheffing.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni