Heraanleg Generaal Jacqueslaan versneld

© kabinet Pascal Smet

Het gaat goed met de heraanleg van de Generaal Jacqueslaan. De planning staat op schema, zo laat het kabinet van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) weten. Het tempo gaat zelfs nog omhoog, zodat de werken al in september kunnen worden afgerond.

De heraanleg van de Generaal Jacqueslaan heeft tijdens de vorige legislatuur heel wat vertraging opgelopen, maar sinds november vorig jaar zijn de werken dan toch begonnen. Met behoud van de twee rijstroken werd begonnen met een gefaseerde heraanleg. Op die manier bleef de laan toegankelijk.

Na overleg met de aannemer en de gemeente Elsene, wordt het werkritme vanaf april opgedreven. Zo kan het aantal ploegen op de werf nog verder omhoog. Daarvoor heeft het Gewest een bijkomend budget vrijgemaakt en zullen de werken aan de Koning Albert II laan tijdelijk worden uitgesteld zodat de ploegen kunnen worden ingezet op de Generaal Jacqueslaan.

De aannemer zal ook de werkuren uitbreiden. De ploegen gaan tussen 6 en 18 uur aan de slag en zullen ook een paar zaterdagen werken. De Jaargetijdenlaan wordt volgende week afgesloten voor herstellingen aan het wegdek, nieuw asfalt en signalisatie. “Waar mogelijk proberen we de impact van werven zoveel mogelijk te beperken. Maar we zijn ons ervan bewust dat de transformatie van de stad gevolgen heeft op het dagelijks leven. Om die reden kiezen we ervoor om, waar mogelijk, de werven te versnellen,” verklaart Smet.

“Het contract met de aannemer dateert van 2014. Om tegemoet te komen aan de vraag van inwoners en handelaars die in de onmiddellijke omgeving van de werf wonen en werken, hebben we samen met de aannemer de werf kunnen inkorten.”

Ook burgemeester Dominique Dufourny reageert tevreden. "Bij de gemeente worden we regelmatig ondervraagd over de uitvoering van deze werf en de duur ervan. Ik ben blij dat het overleg met het Gewest heeft mogelijk gemaakt om de werken met twee maanden in te korten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?