Hitte legt spoorverkeer tussen Diegem en Zaventem lam

In de buurt van Diegem is rond 15.20 uur een trein zonder stroom gevallen door een probleem met de bovenleiding. Aan boord waren 200 tot 300 reizigers, die te voet langs de sporen naar een nabijgelegen hotel moesten lopen. Een aantal raakte bevangen door de hitte. Het treinverkeer zal de rest van de avond nog zware vertragingen ondervinden.

Het probleem met de bovenleiding van de trein, die zonder stroom gevallen is, zou een gevolg zijn van de hitte. Door de hoge temperaturen is een voedingskabel beginnen doorhangen. Die heeft een aardingskabel van de bovenleiding geraakt, waardoor er kortsluiting ontstaan is.

De gestrande reizigers werden naar een nabijgelegen hotel gebracht, vanwaaruit ze met bussen naar het station van Leuven gevoerd werden. Het zou om het Van der Valk Hotel in Diegem gaan.

Een aantal mensen raakte bevangen door de hitte, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "Zij werden in het hotel goed opgevangen door de aanwezige hulpdiensten", klinkt het. "Verschillende treinen zijn omgeleid of afgeschaft, met enorme vertragingen tot gevolg", zegt Crols. "Dat zal de rest van de avond voor problemen zorgen."

Treinen beperkt

Om de vertragingen goed te maken, zullen heel wat treinen beperkt worden. Dat betekent dat ze niet tot hun eindhalte rijden en vroeger terugkeren om zo de vertraging af te bouwen. Dat is een normaal procédé, legt Crols uit.

Van de vier sporen tussen Zaventem en Diegem zal één spoor, het spoor waar de stilgevallen trein op staat, voorlopig afgesloten blijven, zegt Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?