Ingezakte brug weggesleept, scheepvaartverkeer herneemt

© Google Maps
| De brug zakte in toen een schip passeerde. Niemand raakte gewond.

De ingestorte brug over het kanaal Brussel-Willebroek in Humbeek is versleept. Vrachtschepen kunnen opnieuw varen op het kanaal. Maar wie het kanaal wil oversteken ter hoogte van Humbeek, waar de brug in het water viel, moet nog even geduld uitoefenen. De veerpont zou er volgende week woensdag moeten liggen.

Op 17 januari stortte een brug over het kanaal in ter hoogte van Humbeek, bij Grimbergen, toen een schip ertegen voer. Het scheepvaartverkeer lag sindsdien helemaal stil, met grote gevolgen voor de haven van Brussel.

Intussen is het wegdek van de brug dat in het water was gestort, weggesleept met een ponton. Het scheepvaartverkeer kan dus opnieuw door.

Er komt ook een veerdienst tussen de twee oevers van het kanaal, ter vervanging van de huidige pendelbussen. De veerdienst zou pas volgende woensdag uit kunnen varen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?