Inrit Leopold II-tunnel richting Zuid opnieuw open

© Google
Updated: 25-04-2019 - 08:59

Donderdagochtend heeft Brussel Mobiliteit de inrit van de Leopold II-tunnel aan de Keizer Karellaan richting Zuid gedurende drie uur afgesloten. Daardoor ontstonden lange files. Om 9 uur ging de tunnel terug open.

"Er zijn problemen met het ventilatiesysteem", klinkt het bij de politiezone West. De tunnelinrit had normaal om 6 uur donderdagochtend moeten opengaan. Bij het heropenen van de tunnel, waar momenteel renovatiewerkzaamheden plaatsvinden, is echter een probleem vastgesteld met de ventilatie, bevestigt woordvoerster Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

De inrit Keizer-Karel richting Zuid blijft daarom gesloten. "Dat is de eerste inrit voor het verkeer dat van de E40 komt. Dat veroorzaakt dan ook heel veel files", aldus Paemen. Brussel Mobiliteit kan nog niet zeggen wanneer de tunnelinrit opnieuw open zal gaan voor het verkeer. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het verkeer op de E40 vanuit Gent naar Brussel aan om via de binnenring en de A12 richting Laken naar het centrum te rijden.

Daarnaast zijn er donderdagochtend ook problemen in de Stefaniatunnel. Door een ongeval waren er twee rijstroken versperd richting centrum. Tot en met de Vleurgattunnel verloopt het verkeer moeizaam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?