Jetse pastoor zegent 400 motoren

In de Sint-Pieterskerk in Jette heeft donderdag voor de 15de maal de motorzegening plaatsgevonden. Daar kwam ditmaal een 400-tal mensen op af.

Volgens pastoor Dirk Vannetelbosch ging het zowel om politiemensen in uniform, als om politiemensen in burger, gewone motorrijders en de vaste parochianen. "Normaal zou er nog een 100-tal mensen meer zijn maar die zijn naar een internationaal motortreffen in Duitsland", klinkt het. "Ik ben in ieder geval een tevreden pastoor."

Pastoor Dirk; een tevreden man
Pastoor Dirk; een tevreden man

De motorzegening is ontstaan op initiatief van de motorclub "Blue Knights", een club die mensen verenigt die bij de politie werken of er zich sterk mee verbonden voelen. Al jaren laten die op Hemelvaartsdag hun motor zegenen door 'padre' Dirk Vannetelbosch. Doorheen de jaren hebben ook vele andere motorrijders zich bij het initiatief aangesloten.

Tijdens de misviering werd donderdag geld opgehaald voor de vzw 'Belgian Blue Line'. Die werd opgericht naar aanleiding van de aanslagen op 22 maart 2016 en onder het motto 'United We Stand' werden badges verkocht om een politieofficier te ondersteunen die ernstig gewond raakte. Later werd de actie uitgebreid naar alle politiemensen die tijdens de uitoefening van hun functie het slachtoffer werden van een ongeval of ernstig incident. De vzw tracht ook financiële hulp te bieden aan de families bij ziekte en overlijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?