Wagen van het autodeelsysteem Cambio in Brussel

| Wagen van het autodeelsysteem Cambio in Brussel.

Jette heeft 20 nieuwe Cambiowagens: 'We zien het gebruik stijgen'

MVDH
13/06/2023

Eind mei werden er 7 nieuwe Cambio-standplaatsen toegevoegd in Jette wat het totaal brengt op 21 standplaatsen en 61 deelwagens. De gemeente ziet heel wat economische en ecologische voordelen in het autodeelsysteem en wil dat elke Jettenaar een Cambio-standplaats in zijn of haar buurt heeft.

In Jette hebben er intussen 736 mensen een abonnement bij het van oorsprong Duitse autodeelbedrijf Cambio. De gemeente zit daarmee bij de top van de Brusselse gemeentes wat betreft het gebruikspercentage, maar het schepencollege ziet dat aantal zeker nog verder stijgen.

“We stellen vast dat het aantal gebruikers stijgt en dat de bestaande wagens intensief gebruikt worden”, aldus schepen van Mobiliteit en Luchtkwaliteit Nathalie De Swaef (Groen). “Een deelwagen van Cambio heeft daarnaast het voordeel dat hij tot 11 privéwagens vervangt en het zo ook makkelijker maakt een parkeerplaats te vinden voor wie wel een eigen wagen nodig heeft. Het College zet daarom in op een serieuze uitbreiding van het aantal deelwagens.”

Concreet liggen de nieuwe stations voor telkens drie wagens aan de Odon Warlandlaan, de Jetsesteenweg, de Rechtschapenheidsstraat, de Sint-Vincentius a Paulostraat, de René Reniersstraat en de Burgemeester Jean Neyberghstraat. Aan de Keersmaekerstraat komt een station voor twee wagens. De bedoeling is dat iedereen in Jette op wandelafstand een Cambiowagen ter beschikking heeft.

Cambio organiseert binnenkort ook nog twee infosessies in Jette. Eentje op 17 juni voor wie een soort ambassadeur wil worden en eentje op 22 juni voor mensen die het systeem nog niet kennen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni