Koop eens een bus van De Lijn

© delijn.be
| Een bus van De Lijn (archiefbeeld).

De Lijn verkoopt volgende week dertig passagiersbussen op online veilinghuis Moyersoen. Geïnteresseerden kunnen vanaf 450 euro ­bieden op een volledig uitgeruste lijnbus. Enkel de gele toestellen voor ticketontwaarding zijn gedemonteerd.

De Lijn verkoopt de dertig passagiersbussen vanaf 11 februari in een lot, waarop tot 25 februari geboden kan worden. Het gaat om middelgrote en grote lijnbussen die na 14 jaar dienst tot een half miljoen kilometer op de teller hebben. Ze zijn afkomstig uit depots in Ukkel en Anderlecht.

Particulieren kunnen meebieden, maar de veiling zal vermoedelijk vooral hobbyisten en buitenlandse kopers lokken, aldus Moyersoen. Enkele van de voertuigen zijn nog geschikt voor de openbare weg.

Kopers moeten wel de logo's van De Lijn van de bus halen indien ze ermee willen rijden. "Als ze met een echte lijnbus willen rijden, dan mogen ze altijd voor ons komen werken", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken van De Lijn daarover.

De voertuigen rijden op een Euro 2-motor die niet voldoet aan de moderne uitstootnormen, en sinds dit jaar niet meer welkom zijn in Brussel. De Lijn streeft ernaar om tegen 2025 in alle stadskernen elektrisch rijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?