20211110 1775 ZOOM File

Landbouwers en Europese top kunnen woensdag verkeershinder veroorzaken

© Belga
14/12/2021

Het belooft woensdag een drukke dag te worden op de Brusselse wegen. De Brusselse politie raadt iedereen aan om de voorkeur te geven aan het openbaar vervoer. Door een betoging van landbouwers met tractoren woensdagochtend en de Europese top die woensdagmiddag start wordt er hinder voor het autoverkeer verwacht.

Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) protesteert woensdagochtend om 9.30 uur aan het Vlaams parlement in Brussel. Ze komen er samen om steun te eisen voor de varkenssector, die zowel getroffen is door de Afrikaanse varkenspest als door corona. Vanuit Oost- en West-Vlaanderen wordt een stoet van tractoren verwacht die naar Brussel komt. Hierdoor wordt ook hinder verwacht op de toegangswegen en in het centrum van de hoofdstad.

Later op de dag begint ook een nieuwe Europese top in Brussel. Vanaf woensdagmiddag worden hiervoor de omgeving van het rondpunt Schuman en de tunnel Reyers-centrum afgesloten. Door deze evenementen raadt de Brusselse politie iedereen aan om de voorkeur te geven aan het openbaar vervoer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni