Leonardtunnel onder Leonardkruispunt richting Brussel E411
© Google-BRUZZ | Leonardtunnel onder het Leonardkruispunt richting Brussel (E411.)

Leonardtunnel weer open in beide richtingen

┬ę Belga
15/06/2018
Updated: 15/06/2018 15.26u

Het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat de Leonardtunnel vrijdag sinds 15.15 uur weer is opengesteld in beide richtingen.

In de richting van Waterloo (binnenring) was hij al sinds even voor 14.00 uur terug opengesteld voor het verkeer. Het Vlaamse Agentschap dacht eerst nog tot 16.00 uur werk te hebben in de andere richting, maar dat is zo goed opgeschoten, dat om 15.15 uur de tunnel ook in de richting van de buitenring is opengesteld. Goed nieuws voor wie in de vrijdags avondspits Brussel langs de Leonardtunnel wil verlaten.

"Vannacht hebben onze experts de stevigheid van het beton geïnspecteerd ", zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daarbij waren er kleine holtes te zien op bepaalde punten. Op die plaatsen kan de betonlaag loskomen en afvallen."

In eerste instantie is de dunne laag met die holtes in de voorbije uren verwijderd. "Daar ligt nu de wapening bloot en gedurende een korte tijd kan dat geen kwaad, maar op termijn moet die wapening toch weer dichtgemaakt worden", zegt Schoenmakers. "Daarvoor gaan we nu een planning opstellen, zodat we gedurende enkele nachten in de eerstkomende maanden die herstellingen kunnen uitvoeren."

Op langere termijn was de renovatie van de Leonardtunnel - die in 1976 in gebruik werd genomen - al voorzien voor 2022. "We moeten nu bekijken of die renovatie niet naar voren moet worden geschoven", zegt Jef Schoenmaekers. "Daar moet binnenkort over beraadslaagd worden. Het belangrijkste is dat het onmiddellijke gevaar van het loskomen van de betonplaten is voorkomen."

De Leonardtunnel wordt beheerd door het Vlaams Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Leonardtunnel, Agentschap Wegen en Verkeer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie