Leuvensesteenweg vrijdag opnieuw open

zinkgat_leuvensesteenweg_940_667px_c_alerte_info_police.jpg
© Alertes Contrôles De Police
| Begin september sloeg een gebarsten waterleiding een enorm gat in het wegdek van de Leuvensesteenweg.
© Alertes Contrôles De Police
| Begin september sloeg een gebarsten waterleiding een enorm gat in het wegdek van de Leuvensesteenweg.

Het zinkgat op de Leuvensesteenweg zal tegen vrijdag volledig hersteld zijn waardoor de belangrijke verkeersader opnieuw opengesteld kan worden voor het verkeer. Burgemeester Emir Kir (PS) is naar eigen zeggen trots op de "uitstekende samenwerking" met de verschillende partners.

De Leuvensesteenweg is al sinds september afgesloten voor het verkeer nadat een gebarsten waterleiding een enorm zinkgat sloeg in het wegdek. Ook de spoorwegtunnel aan de treinhalte Brussel-Schuman liep daarbij onder water en moest een week lang afgesloten worden voor de nodige herstellingswerken.

Ruim drie maand na het ontstaan van het zinkgat, zal vrijdag de Leuvensesteenweg dus opnieuw kunnen opengesteld worden voor het verkeer. Dat bevestigt burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS) aan BRUZZ. "We zijn nu al het asfalt aan het leggen, we zitten dus echt in de eindfase."

De burgemeester is naar eigen zeggen "heel fier" op de termijn waarbinnen het zinkgat kon hersteld worden. "Dat dankzij de uitstekende samenwerking tussen de gemeente, het Gewest en de verschillende partners zoals Electrabel, Infrabel en Vivaqua. We kunnen met dit project toch stellen dat het wél mogelijk is om in ons land en in Brussel belangrijke werken uit te voeren op zo'n korte tijd", aldus Kir. "Dit is ook een voorbeeldproject voor andere grote werken in de toekomst."

Renovatie Reyerstunnels

Het einde van de herstellingswerken aan de Leuvensesteenweg is ook goed nieuws voor een andere grote werf, namelijk die van de renovatie van de Reyerstunnels. Die werken moesten eerder al met een maand uitgesteld worden door het zinkgat op de Leuvensesteenweg, een onmisbare omleidingsweg op het moment dat de Reyerstunnels worden afgesloten. Op 8 januari starten daar de voorbereidende werken, vanaf 26 januari zullen de tunnels sluiten om de tunneldaken te kunnen renoveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?