Een man uit Sint-Lambrechts-Woluwe wordt zwaar toegetakeld door de politie

Man dient klacht in wegens politiegeweld in marge coronamars

ADD
© BRUZZ
25/01/2022

Tijdens de coronabetoging die zondag in het Jubelpark plaatsvond zijn in totaal vijftien gewonden gevallen. Onder hen ook een inwoner van Sint-Lambrechts-Woluwe, die niets met de manifestatie te maken had en rake klappen heeft gekregen van de politie. "Er is een intern onderzoek bezig," bevestigt de politie aan onze redactie. De man dient een klacht in.

Op beelden die op sociale media circuleren is te zien hoe een man rake klappen krijgt. En dat terwijl hij zijn vriendin uit de nood wilde helpen. Zij was net boodschappen gaan doen maar toen ze uit de winkel terugkeerde, bleek de straat ingepalmd door amokmakers. In paniek belde ze haar vriend, die nu klacht indient tegen de politie.

Meteen nadat de man zijn woning verlaten had ging het fout, laat hij optekenen bij onze collega's van RTL. “Vier agenten vielen me aan, twee sloegen me in elkaar met hun matrak," klinkt het. "Ik probeerde de situatie uit te leggen, maar ze wilden niet luisteren. Ik heb rake klappen gekregen in mijn gezicht en op mijn lijf, daarbij gebruikten ze ook hun vuisten. Ik probeerde me zo veel mogelijk af te schermen, maar ze wilden dat ik me net naar hen toe draaide.”

De man lag bloedend op de grond en moest uiteindelijk mee in de combi en werd naar de kazerne van Etterbeek gebracht, waar hij in een cel met twintig herrieschoppers belandde. “Ook hier probeerde ik uit te leggen dat er sprake was van een misverstand. Het enige wat ik te horen kreeg, was dat ik mijn bek moest houden.”

De man had intussen veel bloed verloren, hij voelde zich onwel. “Ik vroeg om medische verzorging, gelukkig was er toch één ‘vriendelijke agent’ die me doorverwees naar het ziekenhuis. Daar moest ik gehecht worden aan het hoofd. Naast kneuzingen had ik ook pijn aan mijn oor, mijn rug en mijn knieën.”

De beelden worden intussen gretig gedeeld op sociale media. “Ik wil dat die agenten in kwestie gestraft worden," zegt het slachtoffer. Ilse Van de keere, woordvoerster van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, bevestigt aan onze redactie dat een intern onderzoek lopende is.

Ook de burgemeester van Woluwe, Olivier Maingain (Défi), heeft intussen een onderzoek naar het incident bevolen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni