Opening van de vernieuwde centrale onderdoorgang in het station Brussel-Noord door de NMBS

| Opening van de vernieuwde centrale onderdoorgang in het station Brussel-Noord door de NMBS.

Meer dan helft van de treinen rijdt op nationale stakingsdag

© Belga
27/03/2021

Op de nationale stakingsdag van maandag zal de helft van de treinen rijden. Dat meldt de NMBS zaterdag, die een alternatieve dienstverlening heeft uitgewerkt op basis van het personeel dat aangaf niet te zullen deelnemen aan de staking.

Verschillende vakbonden gaan maandag actievoeren voor meer loon, nadat het tweejaarlijks interprofessioneel overleg tussen bonden en werkgevers over de loonmarge - de maximale opslag die mogelijk is in een periode van twee jaar - op de klippen is gelopen.

Door de actie zal het treinverkeer verstoord zijn vanaf zondag 28 maart 22 uur tot en met maandag 29 maart 22 uur. De NMBS verzekert dat meer dan de helft van de treinen kan rijden.

Zo zal twee op de drie IC-treinen rijden. Dat zijn de treinen tussen de grote steden. Ook twee op de drie voorstedelijke S-treinen en twee op de drie L-treinen rijdt.

'NMBS-app raadplegen'

De meeste P-treinen rijden daarentegen niet. Dat zijn de treinen die enkel rijden tijdens de ochtend- en de avondspits. In een aantal kleinere stations, zoals Aarsele, Brussel-Kapellekerk en Buda, zullen er weinig tot geen treinen stoppen.

Ook het treinaanbod naar de kust zal door de staking beperkt zijn. Er wordt mooi weer voorspeld, dus kan het druk worden op de treinen richting de kust en andere toeristische bestemmingen. De NMBS raadt reizgers aan om de NMBS-app te raadplegen, waarop te zien is hoe druk het is op de trein.

Reizigers raadplegen maandag sowieso best voor vertrek regelmatig de routeplanner van de NMBS. Die zal rekening houden met de alternatieve dienstregeling.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni