Metrolijn 1 dit weekend onderbroken tussen Merode en Stokkel

© Belga
06/11/2018

Metrolijn 1 wordt in het weekend van 10 en 11 november onderbroken tussen de stations Merode en Stokkel door werkzaamheden. De MIVB schakelt pendelbussen in om reizigers op hun bestemming te krijgen. Ook zullen tramlijnen 39 en 44 uitzonderlijk verlengd worden tot Merode.

De werken kaderen in het moderniseringsprogramma van het metronet. Tussen haltes Merode en Montgomery wordt een nieuwe wissel geplaatst. Die zal op termijn omleidingen vergemakkelijken in geval van een incident op het net.

Om de werken uit te voeren moet het metroverkeer op lijn 1 (Weststation-Stokkel) worden stilgelegd tussen Merode en Stokkel van zaterdag 10 november tot zondag 11 november einde van de dienst.

Dat weekend rijdt er geen metro tussen Merode en Stokkel. Alle metro's komende van het centrum, volgen het traject van metrolijn 5 en gaan naar eindpunt Hermann-Debroux.

De MIVB legt pendelbussen in op het onderbroken gedeelte en twee tramlijnen (39 en 44) worden verlengd tot Merode zodat reizigers op hun bestemming geraken. MIVB-personeel zal aanwezig zijn in de stations Merode en Montgomery om de reizigers wegwijs te maken.

20181106_WerkenMetro1_MIVB

| Het aangepaste schema voor komend weekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Metrolijn 1, MIVB, Stokkel, Merode

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni