© Brussel Mobiliteit

Metrostations Madou en Jacques Brel uitgerust met lift om toegankelijkheid te vergroten

© Belga
27/07/2023

De Brusselse metrostations Madou en Jacques Brel zijn voortaan uitgerust met een lift om de toegankelijkheid te verbeteren. Dat meldt Brussel Mobiliteit donderdag in een persbericht. Daarmee zijn nu al 55 van de 69 Brusselse (pre)metrostations toegankelijker gemaakt.

In het metrostation van Madou werden twee liften geplaatst. Een die het perron richting Kunst-Wet verbindt met de tussenverdieping en een die het perron richting Kruidtuin aansluit op het tussenniveau en het straatniveau.

Metrostation Jacques Brel kreeg drie liften. De eerste verbindt de bovenverdieping met het loket, de andere twee verbinden het loket met de perrons in beide richtingen.

Beide stations worden wel nog uitgerust met blindengeleidetegels. In Madou komen ook nog extra toegangspoortjes. De liften kunnen in de tussentijd wel al gebruikt worden, bevestigt Inge Paemen, woordvoerder van Brussel Mobiliteit.

Het grootste deel van het (pre)metronet (55 van de 69 stations) is ondertussen voorzien van liften. In vier stations (Albert, Horta, Park en Simonis) wordt momenteel nog gewerkt. Voor Munthof werd een bouwvergunning verkregen en die werd ook aangevraagd voor Boileau en Ribaucourt. Voor de overige zeven (pre)metrostations - Beekkant, Diamant, Lemonnier, Montgomery, Noordstation, Stuyvenbergh en Thieffry - zijn de technische studies aan de gang.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie