MIVB en De Lijn waarschuwen reizigers voor hinder op nationale actiedag

© Belga
21/05/2023

De nationale vakbonden betogen maandag tegen sociale dumping en aanvallen op het stakingsrecht. Vervoersmaatschappijen MIVB en De Lijn blikken al vooruit op de te verwachten hinder voor de reizigers.

De MIVB verwacht tijdens de nationale manifestatie in Brussel de hele dag zware verstoringen op haar net. Het aanbod zal de hele dag beperkt zijn. Daarnaast zullen tijdens de doortocht van de betoging in de hoofdstad bepaalde bovengrondse lijnen (bus en tram) hinder ondervinden.

De MIVB raadt haar reizigers aan in de mate van het mogelijke voor hun verplaatsingen een alternatieve oplossing te zoeken. De MIVB zal in realtime informeren via de sociale media en op de schermen aan de haltes en in de stations.

Bij De Lijn zal globaal genomen 55 procent van alle ritten gereden worden. Reizigers die zich met de voertuigen van De Lijn willen verplaatsen, krijgen de raad om na te kijken of hun rit wordt uitgevoerd op de website of op de routeplanner van De Lijn. Ritten die niet rijden, worden niet getoond.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni