MIVB schort ticketcontrole op, NMBS behoudt aanbod

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
Updated: 13-03-2020 - 12:51

De openbaarvervoersmaatschappij MIVB neemt een aantal coronamaatregelen, waaronder de opschorting van de ticketcontrole en de verkoop van tickets op de voertuigen zelf. Aan het aanbod verandert voorlopig niets. Ook de NMBS behoudt het normale aanbod aan treinen, ticketcontroles blijven doorgaan.

De MIVB laat weten dat de verkoop van tickets op de voertuigen zelf wordt opgeschort tot 5 april, en dat in de verkooppunten enkel nog elektronisch kan worden betaald.

De ticketcontrole wordt ook opgeschort, en de controleurs krijgen andere veiligheidstaken. Woordvoerster van de MIVB An Van hamme benadrukt evenwel dat iedereen die met de MIVB reist, verplicht is een geldig vervoersbewijs te kunnen voorleggen.

Aanbod blijft

Eerder op vrijdagochtend raakte bekend dat de MIVB zich zou buigen over de gevolgen van de regeringsbeslissing voor de trajecten. Maar voorlopig verandert er niets aan het aanbod van de MIVB. "De scholen blijven open, niet enkel vandaag, maar ook de komende weken voor opvang. Er verandert dus ook niets in ons aanbod."

Voor de bedienden van de MIVB vindt een uitbreiding plaats met betrekking tot thuiswerkregelingen.

NMBS

Ook de NMBS neemt maatregelen, maar "stelt alles in het werk om het normale aanbod aan treinen te behouden." Ticketcontroles blijven doorgaan, maar alle medewerkers van de NMBS moeten voldoende afstand houden ten opzichte van de passagiers.

Treinen en stations worden dagelijks gereinigd. Verder zullen treinen niet mogen vertrekken als er niet voldoende water en zeep aanwezig is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?