MIVB waarschuwt voor hinder door vakbondsbetoging

© Belgaimage
| Een metro in station Centraal Station

Op vrijdag 22 april organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een betoging voor betere lonen in het centrum van Brussel. De MIVB verwacht hinder, al is nog niet duidelijk op welke lijnen.

In de aanloop naar de nationale vakbondsbetoging van 20 juni organiseren de drie grote vakbonden deze vrijdag een nationale actiedag. In Brussel komen leden van de socialistische, christelijke en liberale vakbond om 10 uur op straat voor de zetel van het VBO, de Belgische ondernemersorganisatie, in de Ravensteinstraat, vlakbij het Centraal Station.

"Het MIVB-net wordt enerzijds verstoord door de deelname van een deel van het MIVB-personeel aan deze nationale manifestatie, waartoe is opgeroepen door het gemeenschappelijk vakbondsfront," waarschuwt de Brusselse vervoermaatschappij. "De geplande betoging in het centrum van de stad zal anderzijds ook gevolgen hebben voor het MIVB-verkeer."

Op welke lijnen de MIVB hinder zal ondervinden is vandaag nog niet duidelijk. Wel roept de MIVB reizigers op om vrijdag beroep te doen op alternatieve transportmiddelen. De MIVB zal reizigers op de hoogte houden via de website, de app en op sociale media.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?