MIVB werft in 2023 bijna dubbel zoveel werknemers aan als vorig jaar

© MIVB

De MIVB plant dit jaar zo'n 1.300 nieuwe werknemers aan te werven, bijna het dubbel van 2022. Dat meldt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij dinsdag in een persbericht.

De boom in vacatures komt onder meer door pensioneringen, maar is voor een groot deel te wijten aan de ontplooiing van meerdere projecten. Bij het voorstellen van de begroting in oktober, maakte de Brusselse regering bekend dat ze dit jaar voor 482 miljoen euro zal investeren in nieuwe tramlijnen en duurzamere voertuigen. Om die draaiende te houden is er nood aan chauffeurs, veiligheidspersoneel en technici.

De maatschappij zoekt nu meer dan 200 buschauffeurs, 130 trambestuurders en ongeveer 50 metrobestuurders en veiligheidspersoneel. Dat zijn er in totaal 600. Naar verwachting zullen er in de loop van het jaar nog 700 vacatures bijkomen. In 2022 kwamen er 705 nieuwe werknemers bij.

De MIVB heeft een eigen rijschool. Wie zich aanmeldt als kandidaatchauffeur kan een betalende opleiding krijgen die vijf tot negen weken duurt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?