| Gratis MIVB-bussen tijdens Museum Night Fever

MIVB zet 3 pendeldiensten in voor Museum Night Fever

© Belga
19/10/2023

Museum Night Fever is terug voor een nieuwe editie, in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 oktober. Kunstliefhebbers kunnen 33 musea bezoeken, en daarbij drie pendeldiensten gebruiken die de MIVB en het Trammuseum ter beschikking stellen. Een geweldige gelegenheid om door Brussel en door de tijd te reizen.

Ook dit jaar krijgt Brussel zijn nacht van de musea. Voor deze 16de editie werkt de organisatie opnieuw samen met de MIVB zodat bezoekers gemakkelijker tussen de deelnemende musea kunnen reizen. Museum Night Fever belooft opnieuw talloze tentoonstellingen, evenementen en installaties. Van 19 uur tot 1 uur 's nachts kunnen deelnemers 33 Brusselse musea verkennen en zich onderdompelen in een brede waaier aan artistieke activiteiten.

Een aantal musea, zoals Bozar en het MIM, maken hun comeback na een paar jaar afwezigheid. Het Autrique-huis en het Schaarbeekse Biermuseum doen voor het eerst mee. Ook het Trammuseum doet zijn duit in het zakje, met een aantal historische bussen waarop de deelnemers kunnen genieten van een reis terug in de tijd.

Na 1 uur 's nachts volgen nog twee afterparties, in C12 en Botanique. Twee iconische locaties waar de beste dj's van dit moment zullen optreden. Bussen van het Noctis-net rijden van middernacht tot 3 uur vanaf het Centraal Station om de feestgangers tot in de vroege uren te laten genieten.

Lussen door Brussel

Dit jaar vertrekken twee van de drie trajecten van de pendelbussen van het Paleizenplein en komen daar ook aan. Deelnemers kunnen er gebruik van maken op vertoon van het polsbandje dat hoort bij het evenement..

De blauwe pendeldienst (ongeveer 100 beschikbare plaatsen) rijdt naar Sint-Joost-ten-Node, Kruidtuin, Kanaal, Mima en Wiels, elke 10 minuten tussen 19 uur en 1 uur.

De groene pendeldienst (ongeveer 100 beschikbare plaatsen) rijdt naar het Jubelpark, de Boghossian Stichting, enzovoort. Deze pendeldienst rijdt ook om de 10 minuten tussen 19 uur en 1 uur. Deze dienst gebruikt zowel bussen van de MIVB als van het Trammuseum.

De rode pendeldienst (ongeveer 100 beschikbare plaatsen) rijdt tussen Trainworld en Louiza. Deze pendeldiensten rijden tussen 19 uur en 1 uur, ook om de 10 minuten.

Meer informatie op​ www.mivb.brussels en www.museumnightfever.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni