Molenbeek krijgt eerste schoolstraat

© Google Maps
| Basisschool Regenboog in Molenbeek krijgt een schoolstraat.

De Ulensstraat in Sint-Jans-Molenbeek wordt vanaf januari een permanente schoolstraat. Zo kunnen de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Regenboog elke ochtend en avond veilig naar de klas.

Er komt een kleurrijke slagboom aan weerszijden van de straat, die het autoverkeer zullen tegenhouden aan het begin en einde van de schooldag. Dat heeft schepen van Nederlandstalig onderwijs Jef Van Damme (SP.A) samen met schepen van Mobiliteit Abdellah Achaoui (PS) bekendgemaakt.

Het oudercomité van de gemeenteschool pleitte al langer voor een verkeersvrije zone rond de school en hield onlangs een testfase van drie maanden met nadarhekken in de straat. Die worden nu dus vervangen door een permanente slagboom.

“We hebben er een slagboom geplaatst en de signalistie wordt binnenkort geïnstalleerd”, zegt Van Damme aan BRUZZ. “Via enkele kleine werken kunnen we de straat verkeersveiliger maken.”

Bloembakken

De ouders van basisschool Regenboog diende ook een projectaanvraag in bij de Koning Boudewijnstichting. Daarmee haalden ze 5.000 euro aan fondsen binnen. Van Damme verduidelijkt dat de gemeente dat geld niet gebruikt voor de herinrichting van de straat. “Daarvoor hebben we gewestelijke subsidies en eigen middelen. De ouders gaan de 5.000 euro zelf gebruiken om het thema actief en levendig te houden", zegt hij. Zo komen er bloembakken en kleurrijke schilderingen in de straat.

De schoolstraat opent op 20 januari. De gemeente Molenbeek houdt momenteel gesprekken met andere basisscholen en plant daar de komende maanden nog extra schoolstraten in te richten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?