Motorrijder overleden nadat hij met hoofd onder geparkeerd voertuig gekneld raakt

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.
Updated: 21-10-2019 - 13:47

De Brusselse brandweer moest maandagochtend een geparkeerde auto optillen om een motorrijder die daaronder vastzat met zijn hoofd te kunnen bevrijden. De bizarre situatie deed zich voor in Koekelberg, in de Leopold II-laan. In de loop van de ochtend overleed het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De brandweer werd maandagochtend om 4u40 opgeroepen om de MUG-arts bij te staan bij het ongeval in Koekelberg. Daar lag een motorrijder gekneld met zijn hoofd onder een geparkeerd voertuig. "In samenspraak met de aanwezige arts en om de lengteas van het lichaam te respecteren, werd het voertuig opgetild door middel van hydraulische spreiders en gestabiliseerd met blokken", meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De kleding van het slachtoffer was doordrenkt van vloeistoffen die mogelijk brandbaar konden zijn. De brandweer is om die reden de ambulance met daarin het slachtoffer met een pompwagen gevolgd tot aan het ziekenhuis. Er werden ook een CO2-blusser en branddeken in de ambulance zelf geplaatst.

De omstandigheden van het ongeval maken het voorwerp uit van de vaststellingen door de politie, meldt de brandweer verder nog. In de loop van de ochtend is de motorrijder overleden aan zijn verwondigen, hoorde Belga van de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?