Nederland wil einde aan vluchten Amsterdam-Brussel

© Brussels Airport
Updated: 05-03-2019 - 16:29

De Tweede Kamer, het lagerhuis van het Nederlandse parlement, wil dat er een einde komt aan de vluchten tussen Amsterdam en Brussel. De reis per trein tussen de twee hoofdsteden is vrijwel altijd sneller en altijd beter voor het milieu, klinkt het.

Een meerderheid, waaronder regeringspartijen D66 en ChristenUnie, steunt het voorstel van GroenLinks. Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks wijst op de schaarste op Schiphol van de zogenoemde slots (tijdsperiode om op te stijgen of te landen). Het is een nationaal belang dat deze slots verstandig en zoveel mogelijk voor onmisbare routes worden ingezet, stelt ze.

De Kamer roept de regering op met betrokkenen tot afspraken te komen over het geleidelijk laten verdwijnen van de vluchten tussen Amsterdam en Brussel. Er wordt nog meerder keren per dag tussen beide steden gevlogen.

'Logisch'

In een reactie op het nieuws zegt Brussels minister voor werk en economie Didier Gosuin (Défi) aan BRUZZ dat het voorstel hem volstrekt logisch in de oren klinkt. "Vluchten over dergelijke korte afstanden zijn compleet irrationeel."

"Alles met een afstand onder 400 of 500 kilometer zou in principe met de trein gedaan moeten worden," aldus de minister.

Brussels minister van Energie en Leefmilieu Céline Fremault (CDH) treedt hem bij. "We moeten de trein zoveel mogelijk gebruiken. Daarbij is een democratisering van de prijs van de treintickets van groot belang."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?