© Lander Piccart op X. | Donderdagavond belandde een auto over het boordje op het fietspad.

Nieuwe fietsafscheiding Wetstraat nog niet zichtbaar genoeg voor auto’s

RV
© BRUZZ
09/11/2023

De nieuwe boordsteen die rijstrook en fietspad moet scheiden in de Wetstraat, blijkt minder veilig dan gedacht. Donderdagavond belandde een automobilist over het boordje op het fietspad. “Extra signalisatie en reflectoren worden zo snel mogelijk aangebracht,” sust het kabinet van Mobiliteitsminister Van den Brandt (Groen).

Eind oktober werden de tijdelijke betonblokken in de Wetstraat vervangen door een permanente boordsteen van twintig centimeter hoog. Enkele fietsers vreesden dat die niet even veilig zou zijn, en dat auto’s er makkelijk over zouden rijden.

Dat is precies wat er donderdagavond gebeurde, al vielen er wel geen slachtoffers. De zichtbaarheid van de afscheiding staat duidelijk nog niet op punt.

“Dit is vanzelfsprekend een probleem,” benadrukt Pieter-Jan De Smet, woordvoerder van minister Elke Van den Brandt (Groen). “We zetten alles op alles om zo snel mogelijk extra signalisatie en reflectoren aan te brengen om de zichtbaarheid te verhogen.”

Ook het fietspad moet nog in het oker worden geschilderd, “wat niet evident is met het aanhoudende regenweer.” En bovenop de boordsteen komen paaltjes met reflectoren.

“We blijven de nieuwe infrastructuur nauwgezet evalueren, de veiligheid moet primeren,” voegt De Smet eraan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Mobiliteit, Veiligheid, fietspad wetstraat, Wetstraat, veiligheid fietsers, Elke Van Den Brandt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie