© De Werkvennootschap | De fietsbrug komt naast de bestaande spoorlijn te liggen.

Nieuwe fietsbrug over Brusselse Ring wordt zaterdagnacht geplaatst

© Belga
05/02/2022

De nieuwe fietsbrug over de Brusselse ring in Zaventem wordt komende nacht/zaterdagnacht geïnstalleerd. De brug komt naast de hst-spoorlijn tussen Zaventem en Diegem te liggen en vormt het sluitstuk van de F3-fietssnelweg tussen Leuven en Brussel. Om de brug veilig te kunnen plaatsen, wordt de Brusselse ring volledig afgesloten.

Fietspendelaars moeten tot hiertoe een omweg maken van 3,5 à 4 kilometer om de Ring over te steken, in niet altijd de meest veilige situaties. De nieuwe brug, die 168 meter lang wordt, zorgt voor een rechtstreekse en veilige verbinding tussen de Keibergstraat in Zaventem en de Lodewijk Vankeerberghenstraat in Machelen, de 'missing link' op de F3-fietssnelweg. Bovendien zullen er aftakkingen worden gecreëerd naar het nabijgelegen bedrijventerrein Keiberg-Kouterveld en naar het station van Diegem.

Geen omleidingen

In de nacht van zaterdag op zondag sluit de binnen- en buitenring volledig vanaf 22 uur tot 8 uur de volgende ochtend. Het verkeer kan doorrijden via de R22 binnen- en buitenring en hoeft geen omleidingen te volgen.

Vorige week werd de R22 binnenring ook al een nacht afgesloten om de eerste delen van de brug te plaatsen. Volgende week, in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari, wordt de R22 buitenring gesloten. Dan worden de laatste brugdelen geïnstalleerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie