| Burgemeester Jan Spooren en minister Ben Weyts

Nieuwe fietspaden langs Tervurenlaan ingehuldigd

© Belga
23/08/2018

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft donderdagmorgen in Tervuren samen met burgemeester Jan Spooren (N-VA) een nieuw vrijliggend 2,5 km lang fietspad langs de Tervurenlaan ingefietst. Het fietspad maakt deel uit van werken die het Agentschap Wegen en Verkeer hier uitvoerde en waarbij ook een nieuwe wegverharding werd aangebracht, twee kruispunten beter werden beveiligd. Lijn-bussen zullen er de verkeerslichten kunnen sturen en de overstapinfrastructuur voor tramreizigers werd verbeterd.

Bij de herinrichting vorig jaar van de Leuvensesteenweg, die in het verlengde ligt van de Tervurenlaan, werden eveneens nieuwe fietspaden aangelegd. "Deze veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Tervuren en Brussel biedt enorme mogelijkheden voor de vele Tervurenaars die in Brussel werken. De nieuwe fietspaden betekent ook een gevoelige verbetering van de verkeersveiligheid voor de vele fietsende scholieren in onze gemeente", aldus Ben Weyts.

Om het aantal fietsers op deze route van Leuven naar Brussel te verhogen moeten er verderop in de richting van Leuven ook nog fietspaden aangelegd worden want deze ontbreken daar over ettelijke kilometers. Volgens Weyts heeft AWV met de gemeente Tervuren een overeenkomst gesloten om deze 'missing link' gezamenlijk aan te pakken. Voor de aanleg van fietspaden op die locatie zijn er overigens heel wat onteigeningen nodig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni