Nieuwe klinkers voor Zuidstraat al na een dag uitgebroken

© Filou via Skyscrapercity.com

In een deel van de Zuidstraat hebben arbeiders gisteren een nieuw stenen wegdek aangelegd, om die dan een dag later weer weg te halen. Buurtbewoners klagen over het lawaai, de stad Brussel wijst op een fout van de aannemer.

“Gisteren waren arbeiders van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds bezig met het leggen van nieuwe klinkers in een deel van de Zuidstraat”, zegt een buurtbewoonster, “en vandaag heeft men met behulp van een bulldozer diezelfde stenen weer weggehaald.” Allemaal voor niets, klinkt het, en dubbel zoveel geluidsoverlast.

De stad Brussel wijst op een fout van de aannemer. “In een bestek hadden wij aan de aannemer gevraagd om stenen met een dikte van 12 centimeter”, legt Brussels schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) uit. “Zodat de levensduur van dat stuk rijweg langer zou zijn.”

Maar die aannemer had zich niet aan die eis van de stad gehouden. “Daarom zijn er dus werfcontroleurs”, aldus Ampe. "Die controleurs van de stad waken over de kwaliteit van de werven." De aannemer moest de stenen terug weghalen om ze te vervangen door stenen met een dikte van 12 centimeter. “Zulke fouten gebeuren wel vaker”, klinkt het nog.

"De dag nadien kwam een bulldozer de stenen terug weghalen. Dubbel zoveel geluidsoverlast", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?