De brug is al sinds 2014 afgesloten voor autoverkeer.

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de werken aan de beschadigde Marchantbrug over het kanaal zullen beginnen. De brug in Anderlecht is al afgesloten voor het autoverkeer sinds 2014.

Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) ondervroeg minister van Mobiliteit en Openbare Werken Elke Van den Brandt (Groen) over de voortgang van het dossier. De brug, die het centrum van Anderlecht verbindt met de groeiende wijk rond de Tweestationsstraat, werd zes jaar geleden al afgesloten voor het autoverkeer omwille van stabiliteitsproblemen.

Sindsdien werd de brug wel bestudeerd en was er ook al een bouwaanvraag voor werken aan een nieuwe brug, maar meer dan dat kon de minister niet echt aankondigen. Er vond nog geen effectenstudie plaats en ook het openbaar onderzoek dat aan de bouwvergunning vooraf gaat kon daardoor nog niet starten.

"Ik volg het dossier al tien jaar en toch weten we vandaag niet wanneer iets zal bewegen."

Gaëtan Van Goidsenhoven (MR)

Gaetan Van Goidsenhoven BRUZZ ACTUA 1635

Wanneer de werken zouden beginnen is dan ook onduidelijk. Alvast niet in 2021, zo blijkt.

Van Goidsenhoven toonde zich in de commissie ontmoedigd door het antwoord. “Ik volg dit dossier nu al tien jaar en heb ook voor de sluiting in 2014 al gewaarschuwd voor de toestand. En toch weten we vandaag nog steeds niet wanneer er echt iets zal bewegen. Het is zelfs niet duidelijk of de brug deze legislatuur nog zal afgeraken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni