Nieuwe petitie tegen éénrichtingsverkeer Koekelberg

De handelaars rond de Basiliek van Koekelberg trekken opnieuw ten strijde tegen het eenrichtingsverkeer. De testfase werd al maanden opgegeven, maar de signalisatie is nog steeds niet aangepast. Door het slechte weer, zegt Brussel Mobiliteit. De online petitie werd al 500 keer ondertekend.

Drie maanden na de aangekondigde stopzetting van het eenrichtingsverkeer, zijn de wegmarkeringen en de borden nog steeds niet aangepast.  

“Tijdens de laatste inlichtingen aan de gemeente, beloofde Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) de wegmarkeringen en borden op 3 of 4 maart weg te halen", zegt plaatselijk MR-voorzitter Lucas Ducarme aan Het Laatste Nieuws. Daarom heeft hij een petitie gestart.

"Vorige week hoorden we van Brussel Mobiliteit dat de verwijdering mogelijk weer niet kan doorgaan. Handelaars zijn het uitstelgedrag meer dan beu. Een petitie is de enige manier om ons protest te laten horen.”

Zowel een online petitie als een formulier circuleren sinds vrijdag, met 500 handtekeningen tot gevolg. “Op deze manier hopen we Smet te dwingen zich aan zijn belofte te houden. Maandag moeten de aanwijzingen verdwenen zijn", aldus Ducarme.

Wachten op beter weer

Toch vreest verantwoordelijke Brussel Mobiliteit dat de deadline opnieuw niet gehaald wordt. “Door de vrieskou heeft de gemeente noodgedwongen zout op de wegen gestrooid. Het is daarom onmogelijk om de markeringen op de weg te overschilderen en nieuwe aan te brengen”, zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit aan Het Laatste Nieuws.

“Als het weer verbetert, zullen we natuurlijk ingrijpen. Maar het lijkt erop dat we de datum opnieuw zullen moeten uitstellen.” Wanneer de opheffing zou plaatsvinden, kon Brussel Mobiliteit nog niet vertellen.

Eerder schreef La Capitale dat de vertraging te wijten zou zijn aan de werken aan de Leopold II-tunnel, die in mei starten. Dan zou dezelfde verkeersomleiding namelijk deels terugkomen, daarom zou het nutteloos zijn om de signalisatie al weg te halen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?