Onderhoud aan brug van Brusselse binnenring in Groot-Bijgaarden vanaf 22 uur

© belga
05/10/2023

Vanaf donderdag om 22 uur start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken aan de tweede brug over de Brusselse binnenring in Groot-Bijgaarden. Het gaat om de brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle komt en de E40 richting Gent neemt. De werken zullen volgens de huidige planning twee weken duren.

Op 10 september rondde het Agentschap onderhoudswerken aan de eerste brug van de Brusselse ring over de E40 in Groot-Bijgaarden af. Nu volgt de brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle naar de E40 richting Gent en Oostende rijdt. Wegen en Verkeer vernieuwt de voegen en brengt een nieuwe laag asfalt aan.

De werken starten donderdagavond en duren tot en met maandagochtend 23 oktober. In deze periode wordt er tijdens de drie opeenvolgende weekends zowel overdag als 's nachts gewerkt, van vrijdagavond 22 uur tot maandagochtend 5 uur. Op weekdagen werkt de aannemer enkel 's nachts, van 22 uur tot 5 uur, zodat er overdag geen hinder is voor het verkeer.

Verkeer dat via de Brusselse binnenring vanuit Halle naar de E40 richting Gent en Oostende wil, moet tijdens de werken een korte omleiding volgen via het op- en afrittencomplex van Asse. Het verkeer kan daar een keerbeweging maken en via de E19 de afrit naar de E40 richting Gent en Oostende nemen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni