Onderzoek naar brandje op Noord-Zuidas, kwaad opzet niet uitgesloten

© Frédéric Petit via Twitter
| (Archiefbeeld)
Updated: 26-01-2019 - 12:58

Spoorwegnetbeheerder Infrabel en de politie hebben een onderzoek gestart naar een brandje zaterdagochtend op de Brusselse Noord-Zuidas. Ook de piste van kwaad opzet wordt onderzocht, meldt Frédéric Petit van Infrabel. Ondertussen laat de NMBS weten dat het spoorverkeer terug normaal verloopt.

Om 10.50 uur werden de eerste twee sporen vrijgegeven, sinds iets na 12.00 uur zijn er weer vier sporen beschikbaar. Aangezien er dit weekend werkzaamheden gepland waren in een van de drie tunnelkokers, zou het treinverkeer sowieso maar op vier van de zes sporen rijden.

"De werkzaamheden zijn stilgelegd, waardoor er in die tunnelkoker nu ook treinen kunnen rijden", zegt Petit. De oorzaak van het brandje is nog niet bekend. Infrabel en de politie hebben een onderzoek gestart, en sluiten de piste van kwaad opzet niet uit, aldus nog Petit.

Door het incident waren er vertragingen tot een uur. Die zullen geleidelijk aan weggewerkt worden, maar Infrabel verwacht toch nog enkele uren gevolgvertragingen. Ondertussen laat de NMBS weten dat het treinverkeer tussen het Zuid- en het Noordstation terug normaal verloopt.

treinverkeer onderbroken
© RN/Bruzz

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?