Beneluxtrein NMBS

Ongerustheid over vertragingen bij Beneluxtrein groeit

© Belga
06/06/2018

De gemiddelde stiptheid op het traject Antwerpen-Noorderkempen is tijdens de avondspits sterk gedaald sinds de passage van de Beneluxtrein langs de hogesnelheidslijn via het station Noorderkempen (Brecht). "Dit mag echt geen tweede Fyra-verhaal worden."

Dat zegt CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh op basis van cijfers die hij opvroeg bij minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Eerder uitte ook het gemeentebestuur van Brecht al zijn ongerustheid.

Van den Bergh noemt de forse stiptheidsdaling tijdens de avondspits "onaanvaardbaar" en vraagt extra maatregelen van de NMBS. Die besliste al om een pendeltrein tussen Antwerpen-Centraal en Noorderkempen in te leggen wanneer de Beneluxtrein omwille van een incident omrijdt via Essen en Roosendaal.

"Niet alleen bij een aangepaste dienstverlening, maar ook bij afgeschafte Beneluxtreinen moet er een trein rijden tussen station Noorderkempen en Antwerpen", stelt Van den Bergh echter. "Anders staan deze reizigers weer in de kou. Nu de reizigers eindelijk elk uur een verbinding hebben naar Brussel en Breda, verdienen ze ook een stipte trein."

Dinsdag sloeg ook de gemeente Brecht al alarm. "We worden veelvuldig aangesproken door misnoegde reizigers die bijna dagelijks problemen ondervinden met de stiptheid", klonk het daar.

De NMBS bevestigde in een antwoord dat de stiptheid van de Beneluxtrein "onder de verwachtingen blijft" en de oorzaken daarvan zich zowel op Belgisch als op Nederlands grondgebied bevinden.

"De NMBS en Infrabel hebben intussen al verschillende verbeteracties gestart", aldus nog de NMBS. "Wij houden ook contact met onze Nederlandse collega's voor wat betreft de technische problemen op Nederlands gebied."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, Beneluxtrein, François Bellot, Jef Van den Bergh

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni