Ongeval met drie MIVB-bussen aan Luxemburgplein

© Reine Nkiambote
Updated: 09-01-2018 - 13:30

In de Trierstraat, niet ver van het Luxemburgplein, is een ongeval gebeurd waarbij drie MIVB-bussen betrokken zijn. Daarbij raakten zes mensen gewond. De haltes worden intussen opnieuw bediend.

Het gaat om vier MIVB-werknemers: drie bestuurders en een lesgever. "Van die vier werden al drie mensen naar het ziekenhuis gebracht", zegt MIVB-woordvoerder An Van hamme aan BRUZZ. "Een chauffeur zat nog gekneld in het voertuig, maar zou nu ook bevrijd moeten zijn."

Er raakten ook twee passagiers lichtgewond. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht.

Kop-staartaanrijding

De oorzaak van het busongeval is nog niet helemaal duidelijk. "In elk geval gaat het om een kop-staartaanrijding, waarbij twee bussen van lijn 21 en één bus van lijn 12 betrokken zijn", zegt Van hamme.

"Een bus, bestuurd door een chauffeur die voor een van de eerste keren met passagiers reed, is op zijn voorligger ingereden. Door de schok is die bus dan tegen zijn voorligger gebotst."

9b1c69ff-edb9-4f86-99c8-a67dbbffb898.jpg
© Reine Nkiambote/ BRUZZ

Twee bussen zijn daarbij zwaar beschadigd geraakt. De voorruit van de bus van lijn 12 is volledig verbrijzeld, net zoals de achterruit van zijn voorligger.

"We proberen de bussen nu weg te krijgen en de straat vrij te maken, maar dat is niet eenvoudig", vervolgt Van hamme. "Twee bussen zijn zwaar beschadigd en moeten getakeld worden. Een bus is wellicht nog aan de praat te krijgen."

De haltes Trier en Luxemburg werden een tijdlang niet bediend, maar zijn nu weer in gebruik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?