Het Noordstation is een belangrijk knooppunt in het Europees netwerk van Flixbus.

Opnieuw Flixbussen vanuit Brussel naar Kiev

SD
© Belga - BRUZZ
17/04/2022

Busmaatschappij Flixbus rijdt vanaf morgen opnieuw vanuit Brussel naar Oekraïne. Volgens een verklaring van de Oekraïense overheid en FlixBus zelf kunnen reizigers onder meer weer naar de hoofdstad Kiev reizen.

Om 20.55 uur vertrekt een Flixbus maandag vanaf het Noordstation voor een rit van 41.45 uur naar Kiev, met een overstap in Warschau. Vanaf morgen vertrekt er elke dag een bus naar Kiev.

De busmaatschappij zegt dat steeds meer mensen teruggaan naar Oekraïne: ongeveer de helft van de mensen die Oekraïne hebben verlaten, wil volgens FlixBus terugkeren. Het bedrijf wil daarom een "veilige, comfortabele en betaalbare" reis mogelijk maken.

Een woordvoerder van FlixBus laat weten dat er behalve naar Kiev naar zeven andere Oekraïense steden, waaronder Lviv, gereden wordt. Die worden allemaal bereikt via een overstap in ofwel Warschau ofwel Praag.

Vanwege de oorlog in Oekraïne werden de busroutes eerder gestaakt. Oekraïense busmaatschappijen die reizigers het land in brengen, beweren volgens de woordvoerder van FlixBus dat het momenteel veilig genoeg is om de Oekraïense grens te passeren.

Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Oekraïne zondag nog steeds sterk af.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni