Opnieuw kind aangereden in Schaarbeek

© Google Maps
| Het ongeluk vond plaats vlakbij een school in de buurt

In de Gallaitstraat in de Brusselse gemeente Schaarbeek is woensdagmiddag een kind aangereden. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord. Het ongeval gebeurde rond 12.15 uur vlakbij een school, maar de juiste omstandigheden zijn nog onduidelijk. Het kind, jonger dan 10 jaar oud, werd naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet ernstig gewond zijn. De bestuurder die het kind aanreed diende een alcoholtest af te leggen, maar die bleek negatief, aldus nog de politie.

Het is al het vierde verkeersongeval op enkele weken tijd in Schaarbeek waarbij een kind betrokken is. Op 24 mei werd in de Helmetsesteenweg een 3-jarig meisje gegrepen door een wagen. Ze hield er een gebroken been aan over. De bestuurder bleef ter plekke en blies negatief voor alcohol.

Op 5 juni werd in de Dupontstraat een 6-jarige jongen aangereden, waarna de bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. De jongen bleef toen wel ongedeerd, maar op 13 juni raakte een 14-jarig meisje ernstig gewond toen ze op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat aangereden werd bij het oversteken. Ook die bestuurder ging er na de aanrijding vandoor.

Diezelfde dag kon de man nog ingerekend worden en bleek dat hij al eerder veroordeeld was voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf en een rijverbod had opgelopen. De wagen waarmee hij rondreed was gehuurd onder een andere naam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?